transparent-1980x105.png

Юлия Станкова

Julia-StankovaЮлия Станкова е магистър по теология. Картините й са свързани главно с текстовете на Библията, античната митология и портрета. Живописва предимно върху дърво, като прилага специфична лакова техника, която сама е разработила. Досега е открила 30 самостоятелни изложби в България, Холандия, Франция, Гърция и Македония.

Нейни текстове са публикувани във в. „Литературен форум”, списанията „Ек” (културен двумесечник на Държавна агенция за българите в чужбина), „Литернет”, „Литературни Балкани”; съсценарист е на документалния филм „Иван Георгиев – Рембранда”.

"Образите, които създавам, са породени от острото ми усещане за драмата на човешкия живот. Тя е спотаена във факта, че между началото и края на нашето битие парадоксално е заключена идеята ни за вечността. Така животът ни е обречен да протече в неразрешимия конфликт между две реалности. И, за да се спасим от хаоса и страха, ние сме готови да се отречем ту от едната, ту от другата.

Чрез езика на образа разкривам пространство за един междинен свят, разположен на границата между смъртното и вечното, в който диалогът между тях е възможен. С помощта на изкуството аз се включвам в този величествен диалог и това ме изпълва с несравнимо щастие – щастието да отпивам от извора на любовта и да изричам откровения."

Юлия Станкова

TheHealing23LikeAresComesTheBridegroomA-DialogueLot's_Wife

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2024 MusicArtissimo Foundation. All Rights Reserved! Web Agency - Kaya Pro Ltd.

Търси