transparent-1980x105.png
w-4oct-event-1920x1080-progressive-2.jpg
progressive2020_afish_100x70-ready4-web.png

На 4 октомври 2020 г. на откритата сцена на Римски стадион в Пловдив от 17.30 ч. е гала концертът, в който млади музикални таланти и изявени солисти и оркестранти със световна кариера си партнират на една сцена! 

Като солист на сцената излиза прочутата цигуларка Зорница Иларионова, лауреат на редица национални и международни конкурси, заедно с изгряващите звезди Ева Дончева – цигулка и Кай Орлинов – цигулка. Към младите оркестранти, като ментори и колеги в гала концерта, се присъединяват музикантите от камерен оркестър Ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент професор Пламен Джуров. Програмата включва музика от Вивалди, Хайдн, Сарасате.

75-годишнината от създаването на НУМТИ „Добрин Петков“ е почетена с изпълнения на талантливия китарен ансамбъл CHITARRA CAMERATA към училището с ръководител Милена Манева – Вълчева.

Специално за проекта „Младежки оркестър и ансамбли PROGRESSIVE“ бе създаден младежки вокален ансамбъл с ръководител Илиян Тиганев - студент в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив. С изпълнения на талантливия ансамбъл ще бъде открит гала концертът.

Входът е свободен за всички пловдивчани и гости на града.

©2024 MusicArtissimo Foundation. All Rights Reserved! Web Agency - Kaya Pro Ltd.

Търси