transparent-1980x105.png

Млади музиканти от Балканите и Европа свирят заедно в Пловдив

plovdivnow.bg / 1.07.2018

Младежки симфоничен оркестър „PROGRESSIVE” е  проект на Фондация за култура и изкуство „Музикартисимо”, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Негова основна цел е да даде възможност за практическа подготовка, обучение и усъвършенстване на млади професионални музиканти, съвместно с утвърдени представители на различни музикални образователни школи.

Проектът се осъществява в две фази през 2018 и 2019 година. - Балкански младежки симфоничен оркестър „PROGRESSIVE” 2018 и Европейски младежки симфоничен оркестър „PROGRESSIVE” 2019.  Младите музиканти в състава на оркестъра се подготвят през цялата година, предшестваща ежегодния гала концерт. Те участват в открити репетиции, уроци на изтъкнати педагози, майсторски класове и предпремиерни концерти.

През 2018 година Балкански младежки симфоничен оркестър „PROGRESSIVE” е съставен от талантливи млади български музиканти и техни връстници от страните в Балканския регион. Участниците в него ще изнесат гала концерт на 23 юли 2018 г. на Римския стадион в Пловдив. Диригент е Любомир Денев - младши, а солист -  Теодосий Спасов.

©2024 MusicArtissimo Foundation. All Rights Reserved! Web Agency - Kaya Pro Ltd.

Търси